אנו מניחים שיצא לכם לשמוע לא מעט פעמים את המונח ארכיטקטורת מידע, כמו של בטח רובכם כבר יודעים ידע הינו כוח אשר יכול לקדם אתכם אלפי מונים. כיום דרך האינטרנט ניתן לשתף מגוון רחב של מידעים בתחומים רבים. בעולם דינאמי בו אנו חיים בו ישנם אלפי אתרים לצד אפליקציות אין מן הנמנע שנצטרך להשתמש בצורה נכונה ב-ארכיטקטורת מידע. אנו מאמינים שיש לכם לא מעט שאלות, אנשי המקצוע של Youcc פה על מנת לעשות לכם מעט סדר.
מהי ארכיטקטורת מידע?
ארכיטקטורת מידע (IA – Information Architecture) הינו מונח אשר מגיע אלינו מן המעצב הגרפי ריצ'רד סול וורמן. הלכה למעשה כאשר אנחנו מדברים על ארכיטקטורת מידע אנו מדברים על ארגון נכון, חכם ואסטרטגי של מידעים, תכנן מבנה לוגי וסביבה בכל הקשור אשר מטרתו לאפשר התמצאות קלה ויעילה בעולם הדיגיטל ואף בעולם הפרונטלי. ארכיטקטורת מידע הינה עוסקת בעיצוב מידע לצד ניתוח ארגוני נכון במטרה לסייע למשתמשים למצוא את המידע הרלוונטי והנפוץ ביותר עבורם.
איך להשתמש בצורה נכונה בארכיטקטורת מידע?
שימוש נכון בארכיטקטורת מידע איננה מלאכה פשוטה וצריכה להיעשות בליווי של בעל מקצוע המתמחה בעולם המידעים והארכיטקטורה. כאשר משתמש נכנס לאתר שלנו ו/או לאפליקציה שלנו המטרה המרכזית שלו הינה למצוא מוצר ו/או שירות מסוים. לכן על מנת להקל על המשתמש אנו נצטרך לסדר את כל המידעים בצורה נכונה, חכמה ויעילה – כך יוכל להגיע המשתמש אל השירות המבוקש.
ארכיטקטורה נכונה של אתר אינטרנט – אך לעשות זאת נכון?
כיום אנו רואים מגוון רחב של אתרים ו/או אפליקציות אשר מכילים בתוכן מגוון רחב של מידעים לא רלוונטיים עבור המשתמשים שלהם. כל אלו מערימים קשיים על אותם משתמשים וכתוצאה מכך אנו רואים לא מעט לקוחות שמפספסים ו/או לקוחות שלא יחזרו מאחר והתהליך הראשוני היה מאוד מסורבל ולא ברור. ארכיטקטורה נכונה של אתר אינטרנט היא מלאכה לא פשוטה ויש יגדירו אותה כאמנות של ממש, יחד עם זאת אותה "אמנות" נשענת על מספר גורמים חשובים:
- ניווט איכותי, תמציתי ויעיל – נסו לחשוב על כמות הפעמים בהם נכנסתם לאתר אינטרנט ו/או השתמשתם באפליקציה כלשהי ולא הצלחתם למצוא את מה שחיפשתם. הממשק היה מעט מסובך עבורכם, לא הבנתם איפה כל דבר צריך להיות והמעבר בין תפריטים לדפי תוכן לא היה קל במיוחד עבורכם. חשוב מאוד לבנות ניווט נכון ויעיל לממשק שלכם כך שהגולש ידע איפה הוא נמצא בכל זמן נתון, כך הלקוח מקבל תחושה של "עצמאות ושליטה" על כל פעולה אותה הוא מבצע באתר מה שמקל על קבלת ההחלטות ועל שביעות הרצון הכללית שלו מן הממשק.
- מנוע חיפוש ייעודי – אנו רואים לא מעט אתרים אשר לא נותנים את האפשרות לבצע חיפוש באתר שלהם, מדובר בטעות אצל לא מעט אתרים. אפשרות זו הינה אפשרות יעילה אשר חוסכת לא מעט זמן ומשאבים עבור המשתמשים ועוזרים להם להגיע בצורה ממוקדת אל נושאים שמעניינים אותם.
- תוכן נכון ואיכותי – אנו מאמינים שאין תחליף אמיתי לתוכן נכון ואיכותי באתר שלכם, בדקו כי התוכן אשר עולה אצלכם לאתר איננו סתמי ומונגש בצורה מקצועית וייעודית אל הקהלים אליהם אתם רוצים לפנות – תוך כדי פנייה אל רגש, חולשות, יתרונות וכו'.
ארכיטקטורת מערכות מידע – מה זה אומר?
ארכיטקטורת מערכות מידע הינה ארכיטקטורה העוסקת בהתאמה של מערכות מידע שונות אל הכלים הארגוניים, למעשה דרך מספר שלבים ייעודים מחברים בין כל המערכות השונות. כאשר אנחנו מדברים על ארכיטקטורת מערכות מידע אנו רואים מגוון רחב של פעולות:
ניתוח ואנליזה של מערכות המידע בארגון
הטמעה של מערכות מידע מודרניות
- החלפה של מערכות מידע ישנות
- הגדרת ממשקים והטמעתם בין מערכות המידע השונות
- הגדרה נכונה של מערכות CRM לצד מערכות ERP
- מעבר לDevOps
- מעבר לענן
- ייעול תהליכי עבודה
- איתור מערכות לצד החלפות מערכות
- ניהול ואופטימיזציה של מערכות המידע
אמרתם ארכיטקטורת מידע אמרתם YOUCC
אם אתם מחפשים אחר חברה המתמחה בארכיטקטורת מידע אין מן הנמנע שהגעתם למקום הנכון ביותר עבורכם, חברת You2CC נוסדה בשנת 2011 והפכה במרוצת השנים לבחירתם הטבעית של מאות בתי עסק ברחבי הארץ. החברה מובילה בתחום אבטחת הענן בישראל ומאפשרת טרנספורמציה דיגיטלית מאובטחת לענן עבור ארגונים ואנטרפרייז. כמו כן החברה מתמחה ב-ארכיטקטורת מידע ועובדת ללא לאות לשם השגת המטרות של לקוחותיה.
אנו מזמינים אתכם להצטרף אל מאות לקוחות שכבר בחרו נכון – זה הזמן לבחור YOUCC